Annons:

Arbetsförmedlingen

Ämne:Arbetsförmedlingen
Här hittar du de artiklar Publikt publicerat om Arbetsförmedlingen. Du kan även följa vad Publikt skriver om Arbetsförmedlingen genom att prenumerera på RSS-flödet för detta ämne.
IntegrationNyhetAllt fler nyanlända deltar enligt Arbetsförmedlingen i olika snabbspår. Sedan starten 2016 har 3 540 personer påbörjat ett snabbspår. I dag finns totalt 14 snabbspår inom 30 olika yrken.
ArbetsförmedlingenNyhetArbetsförmedlingen får kritik av Justitieombudsmannen, JO, för att myndigheten misskött sin kommunikations- och underrättelseskyldighet när det gäller personer med skyddad identitet.
ArbetsmarknadNyhetDet stora antalet nyanlända under 2015 återspeglas nu i antalet arbetslösa, som ökar för första gången sedan 2013. Förklaringen är enligt Arbetsförmedlingen att så många asylsökande fått uppehållstillstånd.
IntegrationNyhetArbetsförmedlingen har tagit fram ett nytt verktyg för att utvärdera asylsökandes kompetens snabbare. Syftet är att underlätta etableringen för nyanlända.
ArbetsförmedlingenNyhetArbetsförmedlingen får nu kritik av de egna revisorerna för sin hantering av lönebidragssystemet. Revisorernas granskning visar att systemet är ”opålitligt” och ”informellt”, skriver Sydsvenskan.
ArbetsmarknadNyhetDet är stor skillnad i sysselsättning mellan inrikes och utrikes födda på svensk arbetsmarknad. Den tydligaste skiljelinjen går mellan den som har och den som inte har gymnasieutbildning, konstaterar Arbetsförmedlingen i en rapport.
SocialförsäkringenNyhetMed rätt stöd kommer unga med aktivitetsersättning ut i arbete. Det anser Försäkringskassan och pekar på en gemensam utvärdering som genomförts med Arbetsförmedlingen.
DiskrimineringNyhetDet var indirekt diskriminering när Arbetsförmedlingen drog tillbaka ersättningen till en arbetssökande som inte ville söka ett jobb av religiösa skäl. Det fastslår Svea hovrätt i en dom.
ArbetsförmedlingenNyhetEn chef på Arbetsförmedlingens huvudkontor har angripit en medarbetare för åsikter som hon uttryckt på twitter, uppger SVT. ST är mycket kritiskt till myndighetens agerande.
IntegritetNyhetDatainspektionen, DI, kritiserar Arbetsförmedlingen för brister i myndighetens IT-system. Tjänstemännen har bland annat alltför stor tillgång till personuppgifter om arbetssökandes hälsa, anser DI.
arbetsförmedlingenNyhetArbetsförmedlingen har länge fått kritik från enskilda riksdagspartier. Nu vill en majoritet i riksdagen utreda en nedlägg­ning av myndigheten i dess nuvarande form. Forskare anser dock att det saknas belägg för att privata aktörer skulle göra jobbet bättre.
ArbetsförmedlingenNyhetArbetsförmedlingen får betala en kvarts miljon kronor för att ha köpt IT-tjänster utan upphandling. Enligt förvaltningsrättens dom var direktupphandlingen av IT-konsulter olaglig, uppger SVT.
ArbetsförmedlingenNyhetDen ena av de två personer som knivskars i Arbetsförmedlingens lokaler i Borlänge uppges vara svårt skadad.
ArbetsförmedlingenNyhetUnder förmiddagen knivskars två personer på Arbetsförmedlingen i Borlänge. En 56-årig man är gripen misstänkt för försök till mord och grov misshandel. Enligt uppgifter till Publikt är de knivskurna personerna inte anställda vid Arbetsförmedlingen.
ARBETSFÖRMEDLINGENNyhet Arbetsförmedlingen ska inte ägna sig åt coachning och jobbförmedling. Det anser en majoritet i riksdagens arbetsmarknadsutskott, och förordar ett så kallat tillkännagivande från riksdagen om saken.
Prenumerera på