Annons:

Arbetsförmedlingen

Ämne:Arbetsförmedlingen
Här hittar du de artiklar Publikt publicerat om Arbetsförmedlingen. Du kan även följa vad Publikt skriver om Arbetsförmedlingen genom att prenumerera på RSS-flödet för detta ämne.
ArbetsförmedlingenNyhetArbetsförmedlingens arbete med arbetssökande brister i jämställdhet. Insatserna under nyanländas etablering är ojämnt fördelade mellan män och kvinnor konstaterar myndigheten i en egen rapport.
ArbetsförmedlingenNyhetI en egen undersökning av allmänhetens syn på Arbetsförmedlingen bekräftas bilden av en långsam, stelbent och ineffektiv myndighet. Bara var fjärde arbetssökande tycker att Arbetsförmedlingen gör någon nytta.
E-förvaltningNyhetWebbplatsen verksamt.se har utsetts till Sveriges bästa i kategorin samhällsinformation av företaget Web Service Award. Verksamt.se drivs gemensamt av Skatteverket, Bolagsverket, Arbetsförmedlingen och Tillväxtverket.
ArbetsförmedlingenNyhetEfter en intern granskning konstaterar Arbetsförmedlingen att det finns fel och brister i fyra av fem beslut om nystartsjobb, uppger SVT. Myndigheten har granskat knappt 500 beslut om nystartsjobb.
ArbetsförmedlingenNyhetNu har Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg beslutat att den del av Arbetsförmedlingens omorganisation som kallas ”spår 2” ska genomföras. Beslutet var väntat, enligt STs avdelningsordförande Fredrik Andersson.
SocialförsäkringNyhetRegeringen vill utveckla sjukförsäkringen för att ge större trygghet och stöd för individen. I en departementspromemoria identifieras elva olika åtgärdsområden för att förbättra sjukförsäkringen.
a-kassanNyhetNu ska också Riksrevisionen granska hur a-kassorna och Arbetsförmedlingen arbetar för att se till att tillämpningen ska bli likvärdig. Tidigare rapporter från Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen tyder på stora variationer i bedömningen.
arbetsförmedlingenNyhetArbetsförmedlingens planer på att dela upp verksamheten i tre områden får kritik av såväl chefer, fackliga företrädare som de arbetstagarkonsulter som ST anlitat. "Det är väldigt toppstyrt och längre ned i organisationen är man inte lika övertygad", säger STs avdelningsordförande Fredrik Andersson.
DiskrimineringNyhetArbetsförmedlingen ska göra en översyn av hur begreppet nedsatt arbetsförmåga påverkar dem som berörs. Det skriver regeringen i sitt regleringsbrev för myndigheten för 2018.
arbetsförmedlingenNyhetEn medarbetare vid Arbetsförmedlingen har utsatts för sexuella trakasserier av sin chef. Det visar en utredning som genomförts av advokatbyrån Delphi på uppdrag av generaldirektör Mikael Sjöberg.
ArbetsförmedlingenNyhet”Vi tar signalerna om stress och arbetsbelastning på största allvar och har i vårt svar redovisat hur vi arbetar med dem”. Det skriver Arbetsförmedlingens överdirektör Maria Mindhammar på myndighetens hemsida, som svar på skyddsorganisationens anmälan till Arbetsmiljöverket.
DebattDebattFler arbetsförmedlare och skäliga löner är nödvändigt för att få bukt med den dåliga arbetsmiljön och de höga sjuktalen på Arbetsförmedlingen, skriver arbetsförmedlaren Cecilia Sjöberg.
KorruptionNyhetI samband med en träff mellan branschorganisationer och Arbetsförmedlingen bjöd arbetsgivarorganisationen Svenskt Näringsliv förmedlarna på mousserande vin. På arbetstid.
ArbetsförmedlingenNyhetMed hjälp av internetföretaget Google satsar Arbetsförmedlingen på att utbilda arbetssökande i internetkunskap. Den nya utbildningen kallas Digitala jag och blir tillgänglig för alla på webben.
ArbetsförmedlingenNyhetInspektionen för arbetslöshetsförsäkringen, IAF, riktar allvarlig kritik mot Arbetsförmedlingen. Enligt IAF har Arbetsförmedlingen gjort fel bedömning om vad som är ett lämpligt arbete i åtta av tio granskade ärenden.
Prenumerera på