Annons:

Arbetsförmedlingen

Ämne:Arbetsförmedlingen
Här hittar du de artiklar Publikt publicerat om Arbetsförmedlingen. Du kan även följa vad Publikt skriver om Arbetsförmedlingen genom att prenumerera på RSS-flödet för detta ämne.
ArbetsförmedlingenNyhetInspektionen för arbetslöshetsförsäkringen, IAF, riktar allvarlig kritik mot Arbetsförmedlingen. Enligt IAF har Arbetsförmedlingen gjort fel bedömning om vad som är ett lämpligt arbete i åtta av tio granskade ärenden.
debattDebattArbetstempot på Arbetsförmedlingen är på gränsen till hysteriskt. Samtidigt ska de anställda bli färre. Det går inte ihop, menar arbetsförmedlaren Eva Sjögren.
ArbetsmarknadNyhetArbetslösheten i landet är ojämnt fördelad. I vissa kommuner finns fler lediga jobb än arbetslösa. I andra finns knappt några jobb alls att söka. Därför anser Arbetsförmedlingen att fler borde flytta för att få jobb.
ArbetsförmedlingenNyhetArbetsförmedlingen ska flytta in i nya lokaler i Solna under 2019. Budgeten för flytten var 150 miljoner kronor, men redan nu står det klart att kalkylerna spricker, enligt SVT.
ARBETSFÖRMEDLINGENNyhetUnder fyra månader, från juni till september, har det omdiskuterade konsultföretaget Gaia fakturerat Arbetsförmedlingen 9,4 miljoner kronor, enligt en granskning som Publikt gjort. Nyligen fick ST skadestånd för att myndigheten inte förhandlat om det senaste konsultuppdraget.
intervjuFördjupningST-medlemmen Sven-Gunnar ”Svenka” Eriksson och hans arbetskamrater på Arbetsförmedlingen i Sundsvall hade en annorlunda arbetsdag precis innan semestern. Då besöktes kontoret av fyra amerikanska deltagare i SVTs realityserie ”Allt för Sverige”.
ArbetsmarknadNyhetAllt färre arbetslösa lever upp till de krav som arbetsgivarna ställer, konstaterar Arbetsförmedlingen. Därför blir det allt svårare att matcha dem till lediga jobb. Många behöver olika insatser för att få ett arbete.
ARBETSFÖRMEDLINGENNyhetArbetsförmedlingen dras med ett stort ekonomiskt underskott. Därför får ett 60-tal it-konsulter gå. STs avdelningsordförande Fredrik Andersson är bekymrad: ”Det riskerar att drabba både våra anställda och verksamheten.”
ArbetsförmedlingenNyhetStatskontoret får regeringens uppdrag att utvärdera Arbetsförmedlingens nya regler för nyanländas etablering redan innan de genomförts. Frågan är om de nya reglerna verkligen gör arbetet mer effektivt.
ArbetsförmedlingenNyhetArbetsförmedlingen och Statens servicecenter, SSC, samarbetar kring digital myndighetspost för att öka servicen till statsanställda. Lönespecifikationer och årsbesked blir först ut i det nya systemet.
ArbetsförmedlingenNyhetDet är stor variation på hur ofta jobbsökande får träffa sina handläggare på Arbetsförmedlingen. Det visar en ny rapport från Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering, IFAU.
ArbetsförmedlingenNyhetSkara blir först ut när Arbetsförmedlingen bygger ut sin distansservice med nya kundtjänstkontor. Ambitionen är att det nya kundtjänstkontoret i Skara ska vara i drift om ett år och ha 100 anställda.
ArbetsförmedlingenNyhetST inom Arbetsförmedlingen har länge ifrågasatt konsulterna från Gaia, hårt kritiserade för "new age-flum", och fått ledningens löfte om att de ska ut. I stället har avtalet med konsultbolaget förlängts. Nu driver ST en tvisteförhandling om brott mot mbl.
ArbetsmarknadNyhetArbetslösheten bland inrikes födda sjönk i augusti till 3,9 procent, den lägsta nivån sedan i augusti 2008. Däremot ökar arbetslösheten bland utrikes födda, enligt Arbetsförmedlingens månadsstatistik.
ArbetsförmedlingenNyhetStatskontoret får regeringens uppdrag att utreda Arbetsförmedlingens interna ledning och styrning. Samtidigt ska Arbetsförmedlingen själv se över hur service och närvaro kan säkerställas i hela landet.
Prenumerera på