Annons:

Kommunikationer

Ämne:Kommunikationer
Här hittar du de artiklar Publikt publicerat om Kommunikationer. Du kan även följa vad Publikt skriver om Kommunikationer genom att prenumerera på RSS-flödet för detta ämne.
SJÖFARTSVERKETNyhetSjöfartsverkets helikopterpiloter, ytbärgare och vinschoperatörer har kommit överens med arbetsgivaren om principer för ett nytt arbetstidsavtal. Enligt STs Andreas Hördegård ska det kommande avtalet minska kostnaderna för övertid.
BeredskapNyhetFyra myndigheter har fått regeringens uppdrag att redovisa vad de gör för att utveckla sin krisberedskap och förmåga att hantera stora händelser som omfattande olyckor och naturkatastrofer.
SpårtrafikNyhetLokförare är missnöjda med att Transportstyrelsen har beslutat ta ut en årlig registerhållningsavgift av landets alla lokförare. 300 kronor måste de betala i år för att behålla sitt ”körkort” för tåg.
SpårtrafikNyhetNu går de tyska lokförarna ut i en ny strejk, den nionde i ordningen under de pågående avtalsförhandlingarna. Godstågen kommer att stanna i dag, passagerartrafiken i morgon.
SpårtrafikNyhetTrafikverket bör även i fortsättningen anlita externa entreprenörer för järnvägsunderhåll, om man inte bedömer att egen regi är att föredra. Det föreslår järnvägsutredningen. STs ordförande inom spårtrafiken tycker att det bästa är om Trafikverket sköter underhållet.
LuftfartNyhetEn tvådagarsstrejk bland franska flygledare har stoppat hundratals flygningar till och från Frankrike. Orsaken till strejken är bland annat att arbetsgivaren vill höja flygledarnas pensionsålder från 57 till 59 år.
SpårtrafikNyhet2015 kommer regeringen att öka anslaget för järnvägsunderhåll med 620 miljoner kronor. Därefter läggs 1,24 miljarder kronor årligen fram till 2018, aviserar regeringen i ett pressmeddelande i dag.
TrafikverketNyhetPå lång sikt bör Trafikverket ta över underhållet av järnvägarna. Det är budskapet i ett kommande regeringsutredning, avslöjar SVT.
BolagNyhetSJ fördubblade nästan vinsten under 2014 till 568 miljoner kronor. Punktligheten för fjärrtågen ökade också under fjolåret, enligt bolagets årsbokslut.
FlygtrafikNyhetSwedavia kommer att lägga ned Göteborg City Airport i Säve. Flygplatsen kan inte längre ta emot tyngre flygplan och att bygga om den blir för dyrt. 102 personer berörs av nedläggningen.
SpårtrafikNyhetBland EU-länderna är det bara i Kroatien medborgarna är mer missnöjda med järnvägstrafikens utveckling de senaste fem åren, enligt en opinionsmätning från Eurostat.
SPÅRTRAFIKNyhetST har sagt upp samverkansavtalet på Green Cargo. ”Vi upplever att samverkan inte fungerar och att arbetsgivaren inte vill förbättra situationen. Då är det inte meningsfullt”, säger ST-företrädaren Jonas Svartlok.
LuftfartsverketNyhetFlygledartornet i Örnsköldsvik kommer att bli obemannat och fjärrstyras från Sundsvall. Det blir det första fjärrstyrda tornet i världen, enligt Transportstyrelsen.
SpårtrafikenNyhetSJ kommer att köra pendeltågen i Göteborgsområdet och regionaltågen i västra Sverige. Det är resultatet av en upphandling som Västtrafik, Hallandstrafiken och Länstrafiken i Jönköpings län gjort.
RegeringenNyhetDen rödgröna regeringen vill att staten ska ha det samlade ansvaret för järnvägsunderhållet. Den nya infrastrukturministern Anna Johansson, 43, är öppen för olika sätt att nå dit.
Prenumerera på