Annons:

Myndighetsorganisation

Ämne:Myndighetsorganisation
Här hittar du de artiklar Publikt publicerat om Myndighetsorganisation. Du kan även följa vad Publikt skriver om Myndighetsorganisation genom att prenumerera på RSS-flödet för detta ämne.
ARBETSFÖRMEDLINGENNyhetArbetsförmedlingen planerar att lägga ned 17 av dagens 28 kontor i Stockholms län. Men antalet anställda ska inte minska, och marknadschef Pia Ackmark säger att det snarare handlar om en satsning och en modernisering.
REGIONERNyhetUtredningen om en regionreform lämnar fler frågor än svar när det gäller hur statens verksamhet ska organiseras, anser STs ordförande Britta Lejon. Men både hon och den tidigare regionutredaren Mats Svegfors bedömer att den politiska långbänken kring regionfrågan nu kan få ett slut.
REGIONERNyhetRegeringens utredare i Indelningskommittén presenterade i dag ett förslag till indelning av Sverige i sex direktvalda storregioner. De nya regionerna ersätter dagens landsting och den statliga länsorganisationen ska följa samma gränser.
SamhällsplaneringNyhetArkitektur, form och design kan förbättra vårt samhälle och våra liv. Vad som krävs är politik. Därför föreslår utredaren Christer Larsson en myndighet för så kallad gestaltad livsmiljö.
InternationelltNyhetDen danska regeringen flyttar 3 900 statliga jobb från Köpenhamn till andra orter i landet. Facket är kritiskt och varnar för kompetensförlust när många inte flyttar med.
SkatteverketNyhetHoppet lever för de anställda på de nio nedläggningshotade skattekontoren i landet. På en hearing i riksdagens skatteutskott i dag ifrågasatte ledamöter från så gott som alla partier Skatteverkets bantningsplaner.
REGionalpolitikNyhetEfter kritiken mot Skatteverkets planer på att lägga ned lokalkontor låter regeringen Statskontoret utreda principer för statliga myndigheters lokaliseringsbeslut.
SKATTEVERKETNyhetSkatteverket vill lägga ned nio kontor med sammanlagt 510 medarbetare. Alla erbjuds anställning på annan ort. Motivet är effektivisering, men STs Ing-Marie Sandin anser att förslaget är både obegripligt och inkonsekvent.
TrafikverketNyhetPå lång sikt bör Trafikverket ta över underhållet av järnvägarna. Det är budskapet i ett kommande regeringsutredning, avslöjar SVT.
SKATTEVERKETNyhetSkatteverket vill lägga ned fler kontor. Hur många och vilka har man ännu inte redovisat. Enligt STs avdelningsordförande Ing-Marie Sandin tar myndigheten i praktiken inga regionalpolitiska hänsyn.
Statens servicecenterNyhetI slutet av nästa år räknar Statens servicecenter med att hantera löneadministrationen för minst 31 procent av myndigheternas anställda, 76 305 personer.
ServicekontorNyhetEtt antal statliga myndigheter ska utöka samarbetet inom de lokala servicekontoren för att ge bättre service till nyanlända. Nyanlända ska slippa slussas mellan de olika myndigheterna.
Myndigheten för kulturanalysNyhetMyndigheten för kulturanalys kommer inte att läggas ned under 2015, något regeringen föreslagit i sin budgetproposition. I stället ska en utredning genomföras om framtiden för myndigheter som arbetar med utvärdering.
PolisenNyhetPå flera polismyndigheter tar det för lång tid att handlägga ansökningar om vapentillstånd. Personalbrist är en av förklaringarna, enligt Rikspolisstyrelsen.
Statens serviceccenterNyhetPå mindre än två år har Statens servicecenter tagit över administration från 144 myndigheter. Närmast på tur att ansluta sig står Arbetsförmedlingen och Statens institutionsstyrelse.
Prenumerera på