Annons:

Statsförvaltning

Ämne:Statsförvaltning
Här hittar du de artiklar Publikt publicerat om Statsförvaltning. Du kan även följa vad Publikt skriver om Statsförvaltning genom att prenumerera på RSS-flödet för detta ämne.
OffentlighetNyhetVar tredje statlig myndighet och varannan kommun saknar kunskap om lagens krav på att offentlig information ska göras tillgänglig. Det konstaterar Statskontoret efter en granskning.
IT-säkerhetNyhetStatliga myndigheter ska vara skyldiga att rådgöra med Säpo och försvaret innan de lägger ut säkerhetskänslig verksamhet på utomstående utförare. Det beslutade regeringen på torsdagen.
rättsväsendetNyhetRegeringen vill samla alla statliga utbetalningar i en myndighet för att öka kontrollen och se till att pengar inte hamnar hos kriminella. Det ska bidra till att stoppa den ekonomiska brottsligheten.
SamhällsskyddNyhetRegeringen vill inrätta en ny myndighet för psykologiskt försvar. Enligt regeringen är det en viktig del av arbetet för att bygga upp ett modernt totalförsvar anpassat för vår tids hot.
JämställdhetNyhetDen nya Jämställdhetsmyndigheten, som i dag invigs i Göteborg, är en viktig pusselbit i regeringens arbete för ökad jämställdhet, skriver statsminister Stefan Löfven och jämställdhetsminister Åsa Regnér i en gemensam debattartikel.
StatsförvaltningNyhetDe minsta statliga myndigheterna med upp till 30 anställda har högre kostnader per årsarbetskraft än större myndigheter. Det framgår av en promemoria som publicerats av Statskontoret.
StatsförvaltningNyhetAlla statliga servicekontor ska från 1 januari 2019 drivas av Statens Servicecenter, SSC. Det föreslår regeringens utredare Mats Sjöstrand. Servicekontoren ska ge service för fler myndigheter än idag.
StatsförvaltningNyhetEkonomistyrningsverket, ESV, har tagit fram en särskild vägledning för förändringsarbete på statliga myndigheter. Vägledningen ska hjälpa myndigheterna att få bättre förutsättningar för att lyckas med förändringar.
StatsförvaltningNyhetDen nya Etikprövningsmyndigheten ska placeras i Uppsala. Det framgår av regeringens direktiv till den utredning som ska ge förslag om den nya myndighet som ska ersätta dagens etikprövningsnämnder.
ArbetsmarknadNyhetSkogsstyrelsen och ytterligare 25 andra myndigheter får upp till 270 miljoner kronor till att ta fram nya jobb inom de gröna näringarna för nyanlända och långtidsarbetslösa.
StatsförvaltningNyhetRegeringen har beslutat att uppdra till Tillitsdelegationen att genomföra projekt som fokuserar på att utveckla också de statliga myndigheternas interna arbete med tillitsbaserad styrning.
KorruptionNyhetRiksrevisionen ska granska om det förekommer inköp från företag som ägs av anställda eller anställdas anhöriga. Enligt myndigheten är upphandling ett riskområde för oegentligheter inom statlig verksamhet.
Mänskliga rättigheterNyhetFörsäkringskassans arbete med mänskliga rättigheter ska bli förebild för andra statliga myndigheter. Regeringen har därför uppdragit till Försäkringskassan sprida sina erfarenheter och kunskaper.
SkolforskningsinstitutetNyhetSkolforskningsinstitutets chef Lena Adamsson avgår från sitt uppdrag i protest mot bristande stöd från regeringen. Hon anser att institutet får alldeles för låga anslag för att stödja forskningen.
EUNyhetDen europeiska läkemedelsmyndigheten EMA hamnar inte i Stockholm. Efter en omröstning i ministerrådet på måndagen stod det klart att Sverige förlorat och att EMA hamnar i Amsterdam.
Prenumerera på