Annons:
Polisen
Nyhet
AVPeter NordeboTyck till!

28 500 polisanställda krigsplaceras

Samtliga polisanställda ska krigsplaceras på sina ordinarie tjänster vid Polisen, beslutade rikspolischef Dan Eliasson i slutet av januari, skriver Aftonbladet.

Beslutet att krigsplacera alla polisanställda inom myndigheten berör 28 500 personer. Beslutet innebär att var och en av dessa kommer att få ett meddelande om var och när hen ska inställa sig i händelse av krig eller höjd beredskap.

”Det innebär att våra anställda förväntas inställa sig för tjänstgöring i händelse av höjd beredskap eller krig”, säger Julia Simryd vid Nationella operativa avdelningen, Noa, till tidningen.

Utgångspunkten är att de flesta polisanställda ska krigsplaceras på sina ordinarie jobb. För de polisanställda som sedan tidigare har en annan krigsplacering, till exempel inom Försvarsmakten, kommer en individuell prövning att göras fall till fall, skriver Aftonbladet.

”Vi är angelägna om att krigsplacera vår personal, då det säkerställer att vi kan utföra våra uppgifter vid ett eventuellt läge av höjd beredskap och krig”, säger Julia Simryd till tidningen.

Bli den första att tycka till!