Allt fler brev kan inte levereras

KOMMUNIKATIONER2011-08-16

Antalet brev som inte kan levereras till mottagaren ökar, trots att antalet försändelser minskar. Förra året fick Post- och Telestyrelsen, PTS, ta hand om 382 000 brev som inte kunde delas ut.

Antalet brev som inte kan levereras till adressaten har ökat med nästan 50 procent de senaste fem åren, rapporterar Ekot. PTS avdelning för obeställbara brev får ta hand om cirka 1 200 brev varje arbetsdag, brev som öppnas för att hitta ledtrådar till avsändaren.

”Någonting är galet när det är så många obeställbara brev i farten i takt med att brevmängden faktiskt minskar. Vi skickar alltså allt färre brev till varandra och ändå ökar det här och då är det någonting som inte står rätt till”, säger Helene Rosang på PTS till radion.

Den viktigaste anledningen till att brev inte kan levereras är att adressen till mottagaren är ofullständig eller fel, samtidigt som det inte finns någon angiven avsändare på kuvertet att returnera till. Mer än hälften av de försändelser som kommer till PTS avdelning för obeställbara brev går till sopförbränning eller hjälporganisationer.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Kommunikationer
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA