Anmäls för medicinsk rådgivning

ARBETSFÖRMEDLINGEN2016-11-10

En arbetsförmedlare i Karlskoga har anmälts till personalansvarsnämnden sedan denne gett arbetssökande medicinska råd, skriver Nya Wermlands-Tidningen.

I sina samtal med arbetssökande ska en arbetsförmedlare i Karlskoga ha gett medicinska råd. Av arbetsförmedlarens egna daganteckningar från i juli framgår att hen förklarat för den arbetssökande hur dennes förskrivna medicin fungerar, kemiskt och i tid, skriver Nya Wermlands-Tidningen. Enligt anteckningarna ska medicineringen utvärderas av arbetsförmedlaren och den arbetssökande vid ett kommande möte.

Arbetsförmedlaren har också gett råd av familjeterapeutisk karaktär till en arbetssökande. I Arbetsförmedlingens utredning ifrågasätts varför arbetsförmedlaren gett råd på områden denne saknat utbildning för. Arbetsförmedlaren anser sig dock inte ha begått något fel och att agerandet byggt på rekommendationer från myndighetens avdelning för rehabilitering till arbete.

I anmälan till personalansvarsnämnden står det att arbetsförmedlaren gått långt utanför uppdraget som arbetsförmedlare, skriver tidningen. Enligt anmälan är det särskilt allvarligt att råden getts inom hälso- och sjukvårdsområdet, där det finns legitimationskrav för yrkesutövare. Råden har kunnat leda till skada för den arbetssökande. Arbetsförmedlaren har därmed åsidosatt sina skyldigheter i anställningen på ett sätt som kan anses utgöra tjänsteförseelse, enligt anmälan till personalansvarsnämnden.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA