Arbetsförmedlingen säger upp avtal

ARBETSFÖRMEDLINGEN2016-04-15

Arbetsförmedlingen säger upp en rad avtal med utbildningsföretaget Miroi. Drygt 300 arbetslösa, som deltar i aktiviteter i Mirois regi, kommer att få avbryta sin utbildning eller coachinsats.

Arbetsförmedlingen har sagt upp en rad avtal med Miroi, som länge varit en av de största kompletterande aktörerna inom jobbcoachning och arbetsmarknadsutbildning, uppger SVT. Mer än 300 arbetslösa på 11 olika orter från Malmö i söder till Luleå i norr kommer att beröras. De kommer antingen att få avbryta sin pågående aktivitet, eller byta ort eller utförare.

Miroi, som ägs av bolaget Studentconsulting Invest, slår genom sin advokat undan anklagelserna om allvarliga felaktigheter:

”Miroi anser att kritiken från Arbetsförmedlingen är obefogad. De skäl som anges är felaktiga. Generellt så anser vi att Miroi har skött sina åtaganden”, säger juristen Ola Avdic till SVT.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA