Annons:
Arbetsförmedlingen
Nyhet
AVTherese Säfström1 kommentarer

Arbetsförmedlingen vill behålla fas 3-platser

De kritiserade fas 3-platserna för långtidsarbetslösa bör finnas kvar för vissa personer, enligt Arbetsförmedlingens åsikt. Det framgår av ett internt pm som Dagens Arena har tagit del av.

Arbetsförmedlingen skriver i sitt pm att fas 3-platserna behövs för de personer som står mycket långt från arbetsmarknaden och varken kommer att vara aktuella för utbildning eller den nya sysselsättningsåtgärden extratjänster. Det rapporterar Dagens Arena på sin webbplats.

Regeringen aviserade i vårbudgeten att fas 3 ska avvecklas och ersättas av extratjänster inom vissa delar av välfärden. Anställningen ska omfatta 75 procent av en heltid med kollektivavtalsenlig lön.

Arbetsmarknadsminister Ylva Johanssons pressekreterare Natalie Sial säger i en kommentar till Dagens Arena att regeringen kommer att återkomma med fler förslag på hur avvecklingen av fas 3 ska gå till och att det ännu inte är bestämt exakt vilka fler åtgärder som ska genomföras.

Fas 3 har kritiserats hårt för att utnyttjas som gratisarbetskraft av arbetsgivare, inte leda långtidsarbetslösa till arbete och för meningslösa arbetsuppgifter. 

sitter i fas 3 i hässelby och det är dagis för vuxna. har försökt få komma in på utbildning till fastighets tekniker och undersköterska men fått nej. fast det behövs undersköterskor. jag vill ut och jobba inget annat