Annons:
Arbetsförmedlingen
Nyhet
AVPeter NordeboTyck till!

Arbetsförmedlingens flytt dyrare än tänkt

Arbetsförmedlingen ska flytta in i nya lokaler i Solna under 2019. Budgeten för flytten var 150 miljoner kronor, men redan nu står det klart att kalkylerna spricker, enligt SVT.

Arbetsförmedlingens flytt av huvudkontoret från de nuvarande lokalerna i centrala Stockholm planerades från början till år 2018. Men svårigheterna att hitta lämpliga nya lokaler har gjort att flytten skjutits upp till 2019. Sedan de nya lokalerna hittats budgeterade Arbetsförmedlingen 150 miljoner kronor för att genomföra flytten under första kvartalet 2019. Men kostnadsberäkningen håller inte, uppger SVT.

Förvaltningsdirektör Anders Persson vid myndigheten uppger till SVT att de nya lokalerna måste utökas, eftersom antalet anställda har ökat under resans gång. 

”Om vi går från 1 300 till 1 500 personer så ökar kostnaden. Vi arbetar med den nya budgeten och kommer att vara klara senast i december”, säger Anders Persson till SVT.

Enligt SVTs uppgifter kommer den årliga hyran för de utökade lokalerna att öka med närmare tre miljoner. Engångskostnaden för flytten på 150 miljoner kronor kommer att bli flera tiotals miljoner högre. Inredning och anpassning av lokalerna med bland annat nya larm- och låssystem ligger bakom den ökade kostnaden.

Bli den första att tycka till!