Annons:
Korruption
Nyhet
AVPeter NordeboTyck till!

Arbetsgivare bjöd arbetsförmedlare på vin

I samband med en träff mellan branschorganisationer och Arbetsförmedlingen bjöd arbetsgivarorganisationen Svenskt Näringsliv förmedlarna på mousserande vin. På arbetstid.

I februari i år arrangerades en träff i Gävle för att Arbetsförmedlingens personal skulle få tillfälle att träffa och knyta kontakter med företrädare för arbetsgivare, uppger Sveriges Television, SVT. Träffen var ett led i Arbetsförmedlingens ansträngningar att knyta tätare kontakter med näringslivet för att bli effektivare i sin jobbförmedling.

När Arbetsförmedlingens personal anlände till den restaurang där man skulle ha en gemensam after work-träff med mingel välkomnades de av fyllda glas med mousserande vin. Det var Svenskt näringsliv som bjöd och krögaren erbjöd rabatt på den påföljande krogshowen, enligt de anmälningar som myndigheten fått in från anonyma anställda som varit med under kvällen, rapporterar SVT.

”Att under beordrad och betald övertid kunna dricka gratis alkohol – genom att dricka obegränsat antal glas mousserat vin hos en kund, arbetsgivare i dennes festlokal framstår i dag i ämbetsmannarollen som unikt”, har den ena anmälaren skrivit, enligt SVT.

Efter en internutredning slår nu myndigheten fast att agerandet var olämpligt. De närmast ansvariga cheferna har haft korrigerande samtal med sina överordnade, och myndigheten ska uppdatera sina etiska regler. Några ytterligare åtgärder vidtas inte.

Bli den första att tycka till!