Arbetsgivare bjöd arbetsförmedlare på vin

KORRUPTION2017-12-05

I samband med en träff mellan branschorganisationer och Arbetsförmedlingen bjöd arbetsgivarorganisationen Svenskt Näringsliv förmedlarna på mousserande vin. På arbetstid.

I februari i år arrangerades en träff i Gävle för att Arbetsförmedlingens personal skulle få tillfälle att träffa och knyta kontakter med företrädare för arbetsgivare, uppger Sveriges Television, SVT. Träffen var ett led i Arbetsförmedlingens ansträngningar att knyta tätare kontakter med näringslivet för att bli effektivare i sin jobbförmedling.

När Arbetsförmedlingens personal anlände till den restaurang där man skulle ha en gemensam after work-träff med mingel välkomnades de av fyllda glas med mousserande vin. Det var Svenskt näringsliv som bjöd och krögaren erbjöd rabatt på den påföljande krogshowen, enligt de anmälningar som myndigheten fått in från anonyma anställda som varit med under kvällen, rapporterar SVT.

”Att under beordrad och betald övertid kunna dricka gratis alkohol – genom att dricka obegränsat antal glas mousserat vin hos en kund, arbetsgivare i dennes festlokal framstår i dag i ämbetsmannarollen som unikt”, har den ena anmälaren skrivit, enligt SVT.

Efter en internutredning slår nu myndigheten fast att agerandet var olämpligt. De närmast ansvariga cheferna har haft korrigerande samtal med sina överordnade, och myndigheten ska uppdatera sina etiska regler. Några ytterligare åtgärder vidtas inte.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA