Åtal för hot mot landshövding

ARBETSMILJÖ2013-12-04

En 59-årig man åtalas för hot mot tjänsteman, efter ett mail till länsstyrelsen på Gotland. I mailet hotades landshövding Cecilia Schelin Seidegård till livet.

I mars i år kom ett mejl till länsstyrelsen på Gotland. Avsändaren ansåg att personal på länsstyrelsen var sjuka djur som borde avlivas. ”Ledare för flocken där inne är Cecilia Schelin Seidegård”, skrev 59-åringen bland annat.

Nu har åklagare beslutat väcka åtal mot brevets avsändare för hot mot tjänsteman.

Ur hotbrevet till länsstyrelsen

”Innan man beslutar om avlivning av personal på länsstyrelsen måste man givetvis undersöka personalens hälsotillstånd via en hjärnkirurg för att kunna konstatera grov inkompetens, nepotism, bedrägerier, korruption … ett effektivt sätt är bultpistol eller strömförande kablar som sätts i öronen.”

Källa: Helagotland.se

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Inlagt av Anne-Jeanétte … (ej verifierad) tors, 12/05/2013 - 09:22
Det är bra att åklagaren har beslutat om åtal. Hot och våld mot tjänstemän ska tas på stort allvar. Ingen anställd ska behöva finna sig i att behöva ta emot hot då man utför sitt arbete. På arbetsplatsen ska man kunna känna sig trygg oavsett vilka arbetsuppgifter man än har.

Det är inte längre möjligt att kommentera artikeln.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA