”Attentat ett angrepp på demokratin”

ARBETSMILJÖ2014-02-12

”Ett attentat på Migrationsverket är ett angrepp på demokratin”, skriver migrationsminister Tobias Billström, M, i en debattartikel i Expressen.

I en artikel i senaste numret av Publikt uppmärksammas att statliga myndig­heter, däribland Migrationsverket, har drabbats av flera angrepp med politiska motiv.

I dag skriver migrationsminister Tobias Billström, M, en debattartikel om att attentat mot Migrationsverket bör behandlas som angrepp på demokratin:

”Politiskt våld hör inte hemma i en rättsstat. Varje attentat är ett för mycket.”

Han konstaterar att vandaliserade lokaler och hot mot personalen drabbar både anställda och asylsökande. Han skriver att bara under 2012-2013 har Migrationsverket utsatts för över 50 attentat.

Attentaten speglar en tilltagande likgiltighet. Planerad och systematisk förstörelse kan inte betraktas som pojkstreck, anser Tobias Billström. Medarbetarna på statens myndigheter ska ha en säker arbetsmiljö.

”I ett läge där Sverige och svenska myndigheter jobbar med sexdagarsvecka och treskift för att hjälpa alla de som flytt undan inbördeskriget i Syrien till vårt land så försöker alltså aktivister bränna ned samma myndigheters lokaler”, skriver Tobias Billström.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA