Avtal klart för 4 000 ST-medlemmar

AVTAL2016-08-16

ST och Almega har tecknat ett nytt löneavtal för bransch kommunikation där bland annat Postnord ingår. Avtalet innebär löneökningar på 2,2 procent.

ST har tidigare i år skrivit avtal med arbetsgivarorganisationen Almega inom bransch spårtrafik och bransch järnvägsinfrastruktur. I juni var det bransch kommunikations tur, där 4 000 ST-medlemmar berörs.

Avtalet ger totala löneökningar på minst 2,2 procent, vilket är i nivå med det så kallade märket och de avtal som ingåtts på övriga arbetsmarknaden.

STs ordförande Britta Lejon är nöjd med avtalet och att det har tydliga formuleringar om när olika anställningsformer ska användas för att förhindra missbruk.

”Vi anser att timanställning har använts för ofta när det egentligen borde varit andra anställningsformer. Det är vår åsikt att det ska vara fasta anställningar när det är permanenta arbetsuppgifter som ska utföras”, skriver hon i ett pressmeddelande.

Parterna har också kommit överens om att en gemensam arbetsgrupp ska diskutera arbetstider och raster mer noggrant. STs mål är att fler timmar ska räknas som nattarbetstid och att planeringen av raster ska tydliggöras.

”På kommunikationsområdet är verksamheten igång dygnet runt och det är viktigt att få bra villkor för arbetstiderna för att förbättra arbetsmiljön”, skriver Britta Lejon.

Avtalet löper ut 31 juli 2017 och berör ST-medlemmar på bland annat PostNord, Swedavia, Menzies Aviation AB, Bring Citymail, EPN och Aviator.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA