Barn fick slå fångdocka

KRIMINALVÅRD2012-10-08

När Kriminalvården höll familjedag på Arnöanstalten utanför Nyköping fick besökande barn till de anställda prova på att slå med batong på en docka klädd i fångkläder. JO utreder nu händelsen.

De intagnas förtroenderåd på Arnöanstalten uppger till Södermanlands Nyheter att personalens barn fick prova både batonger och pepparsprej vid en familjedag i början av sommaren.

”Det är mycket underligt att lära små barn att man kan slå dem som sitter i fängelse”, säger en representant för de intagna till tidningen.

Nu utreds händelsen av Justitieombudsmannen, JO, och Kriminalvården har startat en egen internutredning av vad som egentligen har inträffat:

”Om det här nu stämmer kommer jag vilja veta mer och gå till botten med det. I nuläget har jag startat en utredning men än så länge vill jag inte kommentera det här närmare, säger chefen för Kriminalvårdens Region mitt Johan Modin till Ekot.


 

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Kriminalvården
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA