Dålig arbetsmiljö på häktet i Malmö

KRIMINALVÅRDEN2015-09-01

Allvarliga missförhållanden vid häktet i Malmö har lett till polisutredning av övergrepp som anställda anklagats för. Det handlar om sexuella kommentarer, mobbning och tafsande i det dagliga arbetet, skriver Sydsvenskan. Men förundersökningen har lagts ned.

I början på sommaren polisanmälde häktets nytillträdde chef, Anders Backman, fyra av sina anställda, sedan en tidigare anställd berättat vad hon utsatts för av kollegor under de tre år hon arbetat som timanställd. Anders Backman säger till tidningen att han gjorde bedömningen att det kvinnan berättat om handlade om brottsliga handlingar. Men ord står mot ord, och efter någon månad beslutade polisen att lägga ned förundersökningen.

”Jag är besviken. Jag trodde att någon skulle markera mot de som har gjort det här mot mig, att det är fel. Nu sänder man ju signaler till de här männen att det är fritt fram. Att sådana händelser aldrig kan bevisas”, säger den tidigare anställda till Sydsvenskan.

Hon har nu överklagat polisens beslut att lägga ned utredningen i brist på bevis. Beslutet kommer att prövas av en åklagare.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Kriminalvården
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA