De flesta tycker att jobbet är OK

ARBETSMILJÖ2013-08-14

Bara en av hundra vantrivs på sitt jobb – nio av tio säger att de trivs på jobbet. Detta enligt en undersökning från Previa, som arbetar med företagshälsovård.

Även om det är trögt att ställa om från semester till arbete uppskattar de allra flesta sitt jobb. Det framgår av en undersökning där Previa har ställt frågor till 47 000 anställda i hela landet om trivsel och samarbetsklimat på arbetsplatsen. 89 procent säger att de trivs med sitt arbete. Bara en av hundra säger att de inte alls trivs.

”I grunden trivs de allra flesta med sitt arbete. Att ha ett meningsfullt jobb och bra arbetskamrater är avgörande för livskvaliteten”, säger beteendevetaren Per Larsson vid Previa i ett pressmeddelande.

De allra flesta är också tillfreds med sina kollegor och med chefen. Nästan nio av tio säger att de har ett bra samarbete och en god gemenskap i det team eller den enhet där de arbetar. Åtta av tio tycker att kontakten och samarbetet med den närmaste chefen är bra.

”Samarbete lägger grunden för gemenskap och trivsel. En av chefens viktigaste uppgifter är att se till att medarbetarna kommunicerar bra med varandra, exempelvis genom att alla blir hörda på gemensamma möten”, säger Per Larsson.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmiljö
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA