Departementen stuvar om

REGERINGEN2015-01-12

Från årsskiftet har Regeringskansliet organiserats om och näringsdepartementet fått en mer central roll. Näringsdepartementet har tagit över uppgifter från flera andra departement.

Näringsdepartementet har från 1 januari en helt ny organisation indelat i fyra avdelningar. Enligt ett pressmeddelande från regeringen kommer avdelningarna att spela en central roll i departementet:

·       bostäder och transporter

·       hållbar tillväxt

·       innovation och statliga bolag

·       näringsliv och villkor

De flesta uppgifter som tidigare legat på landsbygdsdepartementet har flyttats över till näringsdepartementet, liksom bolagsförvaltningen från finansdepartementet, plan-, bygg- och bostadsfrågor från socialdepartementet och frågor om urban utveckling från arbetsmarknadsdepartementet.

”Det nya näringsdepartementet blir hjärtat i regeringskansliets arbete för att skapa jobb och hållbar tillväxt i hela landet. Genom denna organisation samlar vi frågor tätt kopplade till varandra och jag är övertygad om att vi får många synergieffekter. Nu ska vi på departementet tillsammans forma och utveckla arbetet. Det är en process som jag verkligen ser fram emot”, säger närings- och innovationsminister Mikael Damberg, S, i pressmeddelandet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA