Annons:
Statens fastighetsverk
Nyhet
AVSusanne ErikssonTyck till!

Fastighetsverkets generaldirektör får gå

Generaldirektören på Statens fastighetsverk, Björn Andersson, får inte komma tillbaka till sin post, uppger Sveriges Television. Regeringen har utsett Birgitta Böhlin till vikarierande generaldirektör.

Publikt har tidigare rapporterat om Kalla faktas granskning av Statens fastighetsverk. Efter granskningen fick generaldirektören Björn Andersson stiga åt sidan, och nu gör den ansvarige ministern Per Bolund, MP, klart att han inte kommer att få återvända till jobbet:

"Han kan inte fortsätta sitt arbete så länge han är föremål för en förundersökning och han kan inte träda tillbaka till sin tjänst på Statens fastighetsverk", säger han till SVT.

Regeringen har utsett Birgitta Böhlin till vikarierande generaldirektör för Statens fastighetsverk. Hon har tidigare varit generaldirektör för Försvarets materielverk och är i dag bland annat styrelseordförande i Försäkringskassan. Hon tillträder tjänsten 18 april.

Regeringen skriver också i ett pressmeddelande att Statskontoret fått i uppdrag att kartlägga brister och föreslå en handlingsplan för vad Statens fastighetsverk bör göra för att skapa en god förvaltningskultur.

Bli den första att tycka till!