Annons:
Sjöfartsverket
Nyhet
AVLinda KlingTyck till!

Fler åtalsanmälda vid Sjöfartsverket

Ytterligare fyra medarbetare vid Sjöfartsverket misstänks för mutbrott. Myndighetens personalansvarsnämnd har lämnat över ärendena till åklagare. Alla personalföreträdare i nämnden reserverade sig dock mot beslutet.

Publikt har tidigare skrivit om att ett tjugotal anställda vid Sjöfartsverket och Riksgälden misstänks för mutbrott sedan de tagit emot gåvor från it-företaget Labcenter.

Gåvorna, i form av varor som mobiltelefoner och surfplattor, har överlämnats i samband med utbildningar som företaget hållit för myndigheternas personal. Trots att Sjöfartsverket och Riksgälden betalat för både kurstillfällena och varorna beslutade myndigheternas personalansvarsnämnder att överlämna ärendena till åklagare. Något som bland annat ST-avdelningen på Sjöfartsverket reserverade sig emot.

”Chefen som har skrivit på fakturan är den som är ansvarig. Köper man en utbildning och det ingår tillbehör så tillhör de företaget”, sade ST-avdelningens ordförande Tapani Hoffren till Publikt då.

Nu har Sjöfartsverkets personalansvarsnämnd beslutat att åtalsanmäla ytterligare fyra medarbetare som deltagit vid kurstillfällena och tagit emot varor. Samtliga personalföreträdare i ansvarsnämnden reserverar sig mot beslutet.

Bli den första att tycka till!