Annons:
Högskolan
Nyhet
AVPeter NordeboTyck till!

Föreslår digitalisering av högskoleprovet

Nu vill Universitets- och högskolerådet, UHR, digitalisera högskoleprovet, som ett led i att stävja fusket. Enligt SVT har myndigheten lämnat in en begäran till regeringen om pengar till pilotverksamhet.

UHR har haft problem med omfattande fusk i samband med högskoleprovet. Nu vill myndigheten prova att göra om provet genom att digitalisera det. UHR begär hos regeringen att få ett extra anslag för att göra ett försök med digitalisering och genomföra en testverksamhet.

”Det är en utvecklingsperiod på några år då det inte bara är att göra ett digitalt prov. En del är att komma ifrån den omfattande manuella hanteringen, men då finns det andra problem som kan uppstå om det är digitalt – möjligheter att hacka sig in och sådant”, säger Tuula Kuosmanen vid UHR till SVT.

Inom ramen för en kommande pilotverksamhet med digitalisering av högskoleprovet vill UHR belysa vilka mervärden en digitalisering innebär i form av bland annat provkonstruktion, utveckling av frågebank, IT-säkerheten kring provet och datautrustning.

Bli den första att tycka till!