Förra AF-chefen satsar på bemanning

ARBETSFÖRMEDLINGEN2014-09-08

Angeles Bermudez-Svankvist, Arbetsförmedlingens förra generaldirektör, har gått in som delägare i ett bemanningsföretag som även jobbar med sysselsättningsfasen, det som förut kallades fas 3.

Arbetsförmedlingens förra, kritiserade generaldirektör Angeles Bermudez-Svankvist, fortsätter att arbeta med sysselsättningsfrågor. Hon har gått in som delägare i aktiebolaget Öresundsbemanning, skriver Helsingborgs Dagblad.

Bolaget som finns i Åstorp ägnar sig åt ”coachande insatser, utbildning och bemanning” enligt företagsinformationen från Bolagsverket. Öresundsbemanning tar även uppdrag inom legoproduktion och evenemang samt ägnar sig åt försäljning av gårdsprodukter.

Helsingborgs Dagblad granskade företaget i april. Tidningen fann att Öresundsbemanning tog sig an arbetslösa i sysselsättningsfasen, det som tidigare kallades fas 3, och lät dem paketera godis. Enligt Helsingborgs Dagblad var det legoarbete för ett godisföretag. Därmed tjänade Öresundsbemanning pengar två gånger på de arbetslösa.

Angeles Bermudez-Svankvist vill inte svara på frågor från Helsingborgs Dagblad. ”Jag har inga kommentarer, pratar inte med media, jag är inte en offentlig person längre” säger hon till tidningen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA