Annons:
Försäkringskassan
Nyhet
Tyck till!

Försäkringskassan anmäler chef

Nu backar Försäkringskassan från sitt tidigare beslut och anmäler nyligen avgångne kommunikationsdirektören Jonas Lindgren till Statens ansvarsnämnd.

Så sent som 2 april offentliggjorde Försäkringskassan en intern utredning angående den jävssituation som kommunikationsdirektör Jonas Lindgren varit inblandad i.  Utredningens slutsats var att det fanns omständigheter som skulle kunna vara grund för uppsägning.

Men eftersom Jonas Lindgren själv valt att lämna sitt uppdrag lades utredningen ned utan disciplinära åtgärder och utan att han anmäldes till Statens ansvarsnämnd.

Men nu ändrar sig Försäkringskassan och kommer att anmäla Jonas Lindgren till ansvarsnämnden. Det sedan han begärt sex månaders uppsägningstid.

Det är Försäkringskassans rättschef som nu har gett en rekommendationen till generaldirektör Dan Eliasson om att han ska anmälas. Det skriftliga beslutet väntas komma under veckan uppger myndighetens presstjänst.

Därmed kommer två av Försäkringskassans högsta chefer, kommunikationsdirektören Jonas Lindgren och säkerhetsdirektören Torgny Collin, bli föremål för granskning i Statens ansvarsnämnd.

Bli den första att tycka till!