FRAs sajt låg nere efter underhåll

INFORMATIONSSÄKERHET2017-12-08

Försvarets radioanstalts sajt låg nere från sent i går kväll till i dag på förmiddagen. Men det var ingen cyberattack, utan resultatet av en underhållsåtgärd, säger en talesperson på myndigheten till Svenska Dagbladet.

Försvarets radioanstalt, FRA, är en populär måltavla för exempelvis överbelastningsattacker.

”Det förekommer angrepp då och då, FRA är en myndighet som är kul att försöka angripa. Vi har därför ett högre skydd än andra sajter”, säger talespersonen Fredrik Wallin till Svenska Dagbladet.

Han berättar att hemsidan inte innehåller någon säkerhetsskyddad information utan att den finns till för att allmänheten ska kunna söka information.

”Vår hemsida är inte viktig på något sätt, vi har inget uppdrag att informera allmänheten, till skillnad från exempelvis MSB”, säger Fredrik Wallin till tidningen och tycker inte att det är viktigt för FRA att ha en reservsajt.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

IT-säkerhet
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA