Annons:
arbetsförmedlingen
Nyhet
AVLinda KlingTyck till!

It-upphandling stoppas av säkerhetsskäl

Arbetsförmedlingen stoppar en pågående upphandling av ett stort it-projekt. I ljuset av skandalen på Transportstyrelsen har man beslutat att göra en fördjupad säkerhetsanalys, uppger SVT Nyheter.

I våras upphandlade Arbetsförmedlingen ett stort it-projekt, värt 150 miljoner kronor, som slutade med att en it-leverantör fick uppdraget. Men nu stoppas processen innan avtal har skrivits. Anledningen är att Arbetsförmedlingen vill göra en djupare säkerhetsanalys för att undvika en skandal liknande den på Transportstyrelsen.

”Myndigheten behöver ställa högre krav på informationssäkerhet än de vi gjorde i den aktuella upphandlingen. Vi måste vara säkra på att vi hanterar sekretessbelagd information och uppgifter på ett tillförlitligt och rättssäkert sätt”, säger Arbetsförmedlingens säkerhetschef Lennart Gustafsson på myndighetens intranät, enligt SVT Nyheter.

Arbetsförmedlingen vet i dag inte om det företag som vann upphandlingen kommer att stämma myndigheten för uteblivna intäkter. Så sent som i februari dömdes myndigheten att betala 40 miljoner efter att ett it-projekt med leverantören CGI havererat och fått avbrytas i förtid, enligt SVT Nyheter. 

Bli den första att tycka till!