Karlstad kan få ny jaktmyndighet

STATSFÖRVALTNING2014-08-29

Alliansen lovar att inrätta en ny jaktmyndighet med lokalisering i Karlstad om regeringen får sitta kvar. Det lovade ledande allianspolitiker vid ett möte i Karlstad, skriver Nya Wermlands-Tidningen, NWT.

För ett år sedan presenterades en statlig utredning som föreslog att alla frågor som gäller jakt och viltförvaltning skulle lyftas bort från Naturvårdsverket och läggas på en nyinrättad jaktmyndighet. Nu lovar alliansen att genomföra detta och att myndigheten ska placeras i Karlstad – om allianspartierna vinner valet.

”Det är ett löfte”, sa Folkpartiets partisekreterare Nina Larsson på torget i Karlstad på torsdagen, skriver NWT.

På Naturvårdsverket jobbar idag cirka 35 personer med de frågor som berörs. Till det kommer ytterligare några tjänster som skulle flyttas från Trafikverket och Livsmedelsverket.

”Det är viktigt att Karlstad får en myndighet som tar ett helhetsgrepp på både rovdjursförvaltning och viltförvaltning. Oppositionen kan inte komma överens om hur de här frågorna ska lösas, de vill inte ha en jaktmyndighet”, sade Nina Larsson, enligt NWT.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA