Kongressen enig om STs prioriteringar

STS KONGRESS2016-06-02

Det rådde stor enighet bland kongressombuden om att löner och ett hållbart arbetsliv är prioriterade frågor för ST. Men när kongressombuden behandlade motioner om arbetstidsförkortning och jämställdhetsarbete hettade det till.

STs kongress beslutade om fyra prioriterade områden för förbundet under den kommande kongressperioden: Löner, medlemsvärvning, lokal facklig styrka och det som i kongressdokumenten kallas för ”ett hållbart arbetsliv”. I STs arbete med ett hållbart arbetsliv ryms bland annat arbetstids- och arbetsmiljöfrågorna.

När det handlar om lönefrågorna står det klart att ST även de kommande åren kommer att lägga stor vikt vid att försvara löneavtal med fastställda löneökningar angivna i siffror. Kongressen tog också ställning för möjligheten att välja mellan att sätta lönen i en traditionell förhandling mellan fack och arbetsgivare och att sätta den i samtal mellan chef och medarbetare.

I det dokument som kongressen behandlade finns en rad politiska ställningstaganden. Några slår fast vad förbundet tidigare uttalat, medan andra är nya – som att infrastruktur som utgör naturliga monopol ska ägas gemensamt och som huvudregel förvaltas i myndighetsform.

Kongressen antog även en vision för ST – den lyder ”Tillsammans bygger vi ett hållbart arbetsliv och ett demokratiskt samhälle”.

Kongressen var dock inte enig om alla beslut. Kring några av motionerna blev debatten livlig.

Gabriel Thott från ST på Linköpings universitet kritiserade förbundsstyrelsen för att inte ha drivit frågan om arbetstidsförkortning, trots att en motion om detta antogs på STs förra kongress 2012. Även denna kongress beslutade att förbundet ska arbeta aktivt för kortare arbetstid. Gabriel Thott och hans avdelning, ST inom universitets- och högskoleområdet, ville gå längre och kämpa för lagstadgad arbetstidsförkortning.

– När vi pratar om avtalsstyrd arbetstidsförkortning är det den som har tillräckligt mycket styrka och power för att få igenom sin vilja som kan få den arbetstid man vill, sade Gabriel Thott.

Det hettade också till när kongressen debatterade jämställdhet. STs avdelning inom universitets- och högskoleområdet efterfrågade ett mer systematiskt jämställdhetsarbete och kritiserade STs arbete med jämställdhetsfrågorna. Kongressen nöjde sig dock med förbundsstyrelsens svar att man skulle arbeta mer målmedvetet. Däremot bifölls en motion från ST inom Försäkringskassan om att förbundet ska vara mer pådrivande i likabehandlings- och mångfaldsfrågor.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA