Konsulter kritiska till personalpolitiken

MIGRATIONSVERKET2017-05-24

Erfarna tvingas gå, nyanställda får stanna. En färsk rapport från arbetstagarkonsulter kritiserar Migrationsverkets personalpolitik. ”Konsulterna har sett samma brister som vi länge påtalat”, säger STs avdelningsordförande Sanna Norblad.

Migrationsverket genomför nu en kraftig personalminskning i samband med att 183 direktupphandlade boenden för nyanlända ska stängas under första halvåret i år. Personalstyrkan ska minskas med omkring 3 000 personer, samtidigt som myndigheten nyanställer cirka 300 personer.

– Inget anställningsstopp har införts, säger STs avdelningsordförande Sanna Norblad. Cheferna hanterar vakanserna när och där de uppstår. Det finns inga turordningskretsar och allt sköts väldigt bristfälligt.

Hon är också kritisk till att myndigheten inte tar reda på personalens kompetens utan ”agerar väldigt fyrkantigt”:

– Cheferna går in i lönesystemet och ser vilken tjänst en varslad har just då och erbjuder de tjänster som finns lediga just då. Personal erbjuds jobb hundra mil bort, trots att de har kompetens för tjänster på nära håll.

ST och Migrationsverket förhandlar nu om turordningskretsar, men står enligt Sanna Norblad långt ifrån varandra:

– Ledningen vill ha smala kretsar, medan vi anser att alla handläggare kan ingå i samma krets.

Följden av arbetsgivarens agerande har blivit att erfaren personal på flyktingmottagningar tvingas sluta, medan nyanställda asylhandläggare får stanna.

– Det saknas en kompetensförsörjningsstrategi, säger Sanna Norblad. Verksledningen borde titta på Falkenberg, där en mottagningsenhet gjordes om till en tillståndsenhet genom att personalen sattes på skolbänken.

Arbetstagarkonsulterna Mikael Eriksson och Per Tengblad på ATK rekommenderar att Migrationsverket utser en ansvarig för omställningen och samordnar arbetet i de sex regionerna, så att cheferna vet vad som gäller.

Sedan förra året finns inget samverkansavtal, men nuvarande ordning med förhandlingarna enligt medbestämmandelagen fungerar inte heller bra, anser Sanna Norblad:

– Vi vill gärna ha ett nytt samverkansavtal med nye generaldirektören Mikael Ribbenvik.

Publikt har sökt representanter Migrationsverket för en kommentar, men fått svaret att ledningen just fått tillgång till konsultrapporten och vill återkomma när innehållet analyserats.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA