Kriminalvårdare lämnades ensam

KRIMINALVÅRDEN2016-10-10

De rutiner på Kriminalvårdens häkte i Huddinge som ska skydda personalen mot ensamarbete fungerar inte. En kvinnlig kriminalvårdare har återigen lämnats ensam med en våldsbenägen intagen.

En kvinnlig kriminalvårdare på Huddingehäktet lämnades ensam på en avdelning när hon var inne hos en häktad. Hon hade hämtat den häktade mannen sedan han närvarat vid en rättegång, enligt SVT som citerar nyhetsbyrån Siren. Efter rättegången var den intagne upprörd och nedstämd och kriminalvårdaren skulle ge honom mediciner. När hon gick in i cellen trodde hon att en kollega var på väg att ansluta. Men arbetskamraterna hade inte observerat att hon gått in i cellen, och när hon gick ut upptäckte hon att övriga låst och släckt på avdelningen och gått därifrån.

Kriminalvården ska ha genomfört en incidentutredning. Utredningens slutsats är att man bör hålla samtal med personalen om de säkerhetsrutiner som gäller. Den kvinnliga kriminalvårdaren mådde dåligt efter händelsen.

För fem år sedan överfölls och dödades en annan kvinnlig kriminalvårdare vid häktet, sedan hon lämnats ensam med en våldsbelastad intagen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA