Kriminalvården döms till miljonskadestånd

KRIMINALVÅRDEN2017-11-29

Norrköpings tingsrätt dömer Kriminalvården att betala 8,4 miljoner kronor i skadestånd till Apotekstjänst för att man inte följt lagen om offentlig upphandling, rapporterar SVT.

Kriminalvården genomförde 2013 en upphandling av ett ramavtal för läkemedel. En upphandling som Apotekstjänst i efterhand inte ansåg att Kriminalvården skött på ett korrekt sätt. Apotekstjänst stämde därför Kriminalvården på 24 miljoner kronor.

Norrköpings tingsrätt ger dock inte Apotekstjänst rätt på alla punkter och skriver ned skadeståndssumman till 8,4 miljoner. Kriminalvården ska dessutom betala Apotekstjänsts rättegångskostnader som landar på 450.000 kronor.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA