Annons:
Kriminalvården
Nyhet
AVPeter NordeboTyck till!

Kriminalvården fick över 2 500 sökande

Kriminalvårdens satsning på att rekrytera nya medarbetare har lyckats över förväntan, enligt ett pressmeddelande. 2 552 personer har sökt till de cirka 200 nya tjänster myndigheten ska tillsätta.

Det är ett utökat transportuppdrag som gör att Kriminalvården behöver anställa cirka 200 nya medarbetare, utöver det normala rekryteringsbehovet i år. För att locka nya medarbetare har Kriminalvården annonserat i sociala medier och hållit utställningar både på Stockholms centralstation och i Nordstan, Göteborg.

”Vi är positiva till gensvaret. Vi tror att aktiviteterna på sociala medier och utställningarna i Stockholms central och Nordstan har gjort att folk har fått upp ögonen för oss”,  konstarerar Kjell-Arne Sköldh, kriminalvårdschef på HR-avdelningen, i pressmeddelandet.

Just nu arbetar myndigheten med att gå igenom de många ansökningarna, och rekryterare har sedan någon vecka börjat intervjua potentiella medarbetare. Rekryteringen sker till hela myndigheten och inte bara till transportuppdraget. Avsikten är att genomföra också den ordinarie ersättningsrekryteringen till anstalter, häkten och nationella transportenheten.

Sedan 1 januari är Kriminalvården, vid sidan av de egna och Polisens transporter, också  huvudansvarig för transporter av klienter från Statens institutionsstyrelse och Migrationsverket, samt för patienter från landstingens tvångsvårdsinrättningar.

Bli den första att tycka till!