Annons:
Kriminalvården
Nyhet
AVPeter NordeboTyck till!

Kriminalvården nyanställer 80 i Stockholm

Kriminalvården ska nyanställa 80 personer inför att Kronobergshäktet öppnar nästa år efter en omfattande renovering. Det nya häktet kommer att ha 280 platser.

Häktet Kronoberg har renoverats under en längre tid för att modernisera lokalerna. Under ombyggnadsperioden har häktet haft en mindre personalstyrka och färre klientplatser än tidigare. I början av nästa år ska den senast renoverade delen av Kronoberg etappvis tas i drift. Personalstyrkan kommer att vara en blandning av erfarna medarbetare och 80 nyanställda. De nya ska gå igenom en betald grundutbildning om 20 veckor.

Förutom uppfräschning av ytskikten har renoveringen av Kronobergshäktet syftat till att förstärka säkerheten med nya tekniklösningar. Lokalerna har också verksamhetsanpassats för isoleringsbrytande aktiviteter för de intagna, exempelvis yoga och fysisk träning.

Häktet Kronoberg är ett av Kriminalvårdens säkerhetshäkten, inrymt i polishuset på Kungsholmen i Stockholm. Häktet tar emot intagna från hela landet och skriver årligen in 8 000-10 000 personer. När häktet Kronoberg är i full drift nästa år ska det ha 280 klientplatser och 250 medarbetare.

Bli den första att tycka till!