Kritik mot dålig arbetsmiljö

ARBETSFÖRMEDLINGEN2014-10-21

Arbetsmiljöverket hotar Arbetsförmedlingen med vite om inte arbetsmiljön förbättras vid fyra kontor som arbetar med etablering av nyanlända invandrare.

Arbetsmiljöverkets beslut gäller etableringsverksamheten vid kontoren i Falköping, Mariestad, Skara och Skövde. Huvudskyddsombudet vid Arbetsförmedlingen i Skövde slog larm om den ohållbara arbetssituationen redan i december förra året, skriver Skaraborgs Läns Tidning, SLA.

När ledningen inte tog till sig av kritiken vände sig facket till Arbetsmiljöverket. Nu har myndigheten beslutat om ett föreläggande kopplat till ett vite om 300 000 kronor, skriver tidningen.

Vid en inspektion i maj uppgav många anställda att de sover dåligt, har svårt att varva ner, drabbas av ångest, blandar ihop saker och även gråter på jobbet. Arbetsmiljöverket anser att läget är allvarligt och att arbetsmiljön kan innebära risk för ohälsa bland personalen.

Enligt Magnus Oskarsson, chef vid Arbetsförmedlingen i Skövde och ansvarig för etableringsuppdraget, har grundproblemet varit begränsade ekonomiska resurser. Men nu har staten skjutit till mer pengar:

”Från 1 november kommer vi att rekrytera ytterligare medarbetare. Det handlar om 12-13 tjänster plus att vi har tydligaregjort organisationen samt har två ansvariga chefer i stället för en”, säger han till SLA.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA