Annons:
Arbetsförmedlingen
Nyhet
AVPeter NordeboTyck till!

Lämnar tillbaka miljarder till staten

Arbetsförmedlingen lämnar tillbaka närmare 3,5 miljarder kronor till staten, uppger SVT. Myndigheten har inte lyckats göra av med hela anslaget för att skapa jobb åt långtidsarbetslösa och personer med funktionsvariationer.

I Arbetsförmedlingens rapport till regeringen om verksamhetsåret 2016 redovisar myndigheten flera poster där pengar blivit över av de anslag AF haft i budget, enligt SVT. Två av dem handlar om subventioner till jobb för människor som står långt ifrån arbetsmarknaden, dels långtidsarbetslösa och ungdomar, dels för personer med funktionsvariationer.

Arbetsförmedlingens ekonomichef Fredrik Modigh säger till SVT att trögheten att skapa extratjänster i kommuner och landsting är en av de viktigaste förklaringarna till att myndigheten inte lyckats göra av med de anslagna pengarna:

”Extratjänsterna ökade visserligen under 2016, men har inte blivit så många som det inledningsvis planerades för”, säger han till SVT.

Enligt Fredrik Modigh är en del av förklaringen också en förbättrad arbetsmarknad, där färre ungdomar kommit ifråga för traineejobb. Fler personer med funktionsnedsättningar ska också ha hittat jobb utan subventioner.

Bli den första att tycka till!