Annons:
En lärare på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm fick sluta efter att ha blivit dömd för våldtäkt på en student. När straffet var avtjänat fick läraren komma tillbaka, rapporterar Ekot.Bild:Mostphotos
Musikhögskolan
Nyhet
AVLinus HellerstedtTyck till!

Larm om övergrepp på Musikhögskolan

Flera fall av sexuella trakasserier och övergrepp mot studenter har rapporterats på Musikhögskolan i Stockholm. En lärare som dömts för våldtäkt och blivit av med jobbet fick komma tillbaka som lärare efter några år, uppger Ekot.

En lärare på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm fick sluta efter att ha blivit dömd till två års fängelse för våldtäkt på en student. När straffet var avtjänat fick läraren komma tillbaka till jobbet för att arbetsrehabilitera, rapporterar Ekot.

Enligt Ekot uppmärksammade flera studerande skolledningen på att de var obekväma med att läraren återvände, men läraren arbetade ändå kvar i flera år.

”Jag försvarar inte handlingen eller vad vi gjorde. Men jag känner också personen ifråga, och jag vet att han gjorde de saker som han blev ålagd att göra för att överhuvudtaget komma tillbaka till yrkeslivet”, säger Sven-Erik Eriksson, pensionerad prefekt vid Musikhögskolan som var med och anställde läraren till Ekot.

En annan lärare på Musikhögskolan, som beskrivs som en världskänd musikprofil, fick sluta efter flera anklagelser om sexuella trakasserier mot elever. Mannen deltog ändå på en konferens som anordnades på skolan i höstas, enligt Ekot.

Ekot rapporterar också om att ytterligare en lärare som beskyllts för sexuella trakasserier fortfarande jobbar kvar på skolan. I en radiodokumentär i P2 anklagas ytterligare lärare för att ha utsatt studerande för sexuella trakasserier. Alla har sedan dess slutat på skolan.

Bli den första att tycka till!