Löneavdrag för sextrakasserier

SKATTEVERKET2014-04-15

En pubkväll på Skatteverket fick sin fortsättning i myndighetens personalansvarsnämnd. Två manliga anställda hade begått upprepade sexuella trakasserier mot inhyrda servitriser. Men bara den ene får disciplinpåföljd: löneavdrag i femton dagar.

Den ene mannen hade enligt arbetsgivarens utredning gjort närmanden och fällt ovälkomna sexuella kommentarer gentemot fem kvinnor i serveringspersonalen under kvällens lopp. Han erkände själv flertalet händelser, men sade sig samtidigt ha vaga minnen från kvällen eftersom han enligt egen utsago druckit 3-4 glas vin.

Den andre mannen medger att han tafsat på två servitriser och kommenterat deras kroppar. Även han hade enligt egen uppgift ”druckit alldeles för mycket”.

Pubkvällen var anordnad av arbetsgivaren för personalen och ägde rum i Skatteverkets lokaler. Skatteverkets personalansvarsnämnd anser därför att trakasserierna har en koppling till anställningen, även om de skett på fritiden.

Det inträffade är synnerligen allvarligt, anser personalansvarsnämnden. Nämnden avstår dock från uppsägning eller avsked, vilket var ett alternativ i anmälan. Man gör inte heller någon åtalsanmälan, eftersom den förmodade påföljden endast är böter. De drabbade kvinnorna har enligt Skatteverkets underlag valt att inte polisanmäla händelserna.

Påföljden för den man som trakasserat fem kvinnor blir i stället löneavdrag i femton dagar. Den begränsade påföljden motiveras med att mannen säger att han ångrar sig djupt och att det kan antas ha varit en engångsföreteelse.

I det andra fallet blir det ingen disciplinär påföljd alls. Mannen uppgav genom sitt fackförbund att han har alkoholproblem som han påbörjat rehabilitering för. Nämnden skriver i sitt beslut att Arbetsdomstolens praxis innebär att rehabilitering ska komma före disciplinära åtgärder vid ”handlingar som har sin grund i sjukdom”.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA