Migrationsverket begär mer pengar

MIGRATIONSVERKET2015-03-02

Migrationsverket begär 18 miljarder kronor extra av regeringen för att klara kostnaderna de närmaste fem åren, uppger SVT. Ett växande antal asylsökande är anledningen till de höga kostnaderna.

Migrationsverket räknar med att cirka 10 000 fler personer varje år kommer att söka asyl i Sverige jämfört med den prognos som gjordes i juli förra året. Totalt räknar myndigheten med närmare 350 000 asylsökande de närmaste fem åren. Därför kommer budgeten inte att räcka. Enligt Migrationsverkets beräkningar blir den samlade kostnaden cirka 157 miljarder kronor till och med 2019, vilket är en ökning på drygt 18 miljarder kronor.

”Flyktingsituationen skapar jättestora utmaningar. Det absolut viktigaste är att hantera boendefrågan, där finns ingen ”quickfix” utan det krävs långsiktiga lösningar”, säger ekonomidirektör Anders Lundbeck på Migrationsverket till SVT.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA