Migrationsverket kritiseras av Skånekommuner

MIGRATIONSVERKET2016-08-30

Migrationsverket är skyldigt 2,2 miljarder kronor bara till kommunerna i Skåne. Den dåliga betalningsförmågan från Migrationsverket gör att kommunerna måste ta lån till löpande utgifter.

Migrationsverket har en samlad skuld på 2,2 miljarder kronor till Skånes kommuner, skriver Sydsvenskan. Alla de 33 Skånekommunerna har miljonkrav på den statliga myndigheten. I topp ligger Malmö, med en fordran på Migrationsverket på 680 miljoner kronor, och Lund, med krav på 166 miljoner kronor, visar tidningens genomgång. Enligt tidningen är situationen likartad i resten av landet.

”Jag vill gärna anlita Kronofogden, men det går tyvärr inte, Våra fordringar ökar månad för månad. Snacket att Migrationsverket ska komma i kapp med sina betalningar tror jag inte på”, säger Kävlinges kommunalråd Pia Almström, M, till Sydsvenskan.

Migrationsverket menar att utbetalningarna görs helt enligt de regler som regeringen satt upp, skriver tidningen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA