Annons:
Arbetsmarknad
Nyhet
AVPeter NordeboTyck till!

Migrationsverket varslar 300 anställda

Migrationsverket varslar om uppsägning av upp till 300 medarbetare i region mitt. Enligt varslet till Arbetsförmedlingen berörs samtliga län och arbetsorter i regionen av neddragningarna.

Migrationsverket har varslat Arbetsförmedlingen om sin planerade omställning i region mitt. Enligt varslet kommer Migrationsverket att ha 300 färre medarbetare i regionen vid nästa årsskifte. Varslet sker enligt lagstiftningens krav att Arbetsförmedlingen ska varslas senast sex månader i förväg om fler än 100 medarbetare berörs.

Enligt ett pressmeddelande från Migrationsverket berörs samtliga län och orter i regionen av varslet. Minskningen kommer att i första hand ske genom omplaceringar och naturliga avgångar, men uppsägningar kan inte uteslutas, skriver myndigheten. Migrationsverket har i dagsläget 1 100 anställda i region mitt.

Antalet anställda som berörs av varslet fördelar sig på de aktuella länen enligt nedan:

  • Värmlands län, 60 anställda
  • Gävleborgs län, 60 anställda
  • Västmanlands län, 55 anställda
  • Dalarnas län, 50 anställda
  • Örebro län, 45 anställda
  • Uppsala län, 30 anställda

”Exakt hur olika orter och enheter inom länen kommer att påverkas återstår att se. Lokala arbetsgrupper arbetar nu med att planera omställningen och ta fram förslag på en organisationsstruktur. Förhandlingar ska genomföras med arbetstagarorganisationerna lokalt och regionalt. Målet är att hitta så bra lösningar som möjligt för de medarbetare som berörs”, säger tillförordnade regionchefen Magnus Önnestig i pressmeddelandet.

Totalt har Migrationsverket i dag cirka 8 400 anställda.

Bli den första att tycka till!