Annons:
Bild:Getty Images
ST
Nyhet
AVEmmeli NilssonTyck till!

Miljoner i återbäring till ST-medlemmar

Omkring 47 000 ST-medlemmar får dela på 17,5 miljoner kronor i återbäring från försäkringsbolaget Förenade Liv till sommaren. Det är första gången ST gör en utbetalning av det slaget.

ST har tecknat ett nytt försäkringsavtal med Trygg-Hansa för förbundets medlemmar. Även tidigare har medlemmar haft möjlighet att teckna sak- och olycksfallsförsäkringar hos Trygg-Hansa, men från och med årsskiftet har medlemmarna även tillgång till liv- och sjukförsäkringar samt seniorlivförsäkring hos försäkringsbolaget.

Tidigare låg dessa försäkringar hos Förenade Liv. Enligt STs ekonomichef Minna Engberg beror bytet av bolag till stor del på att Förenade Liv upphör. Men de medlemmar som haft gruppförsäkring hos Förenade Liv får en trevlig avskedspresent lagom till sommarsemestern. 17,5 miljoner kronor, närmare bestämt.

– Våra försäkringar har gett positivt resultat och Förenade Liv har gjort avsättningar till återbäringsfonden. Det är minst 47 000 medlemmar som berörs och som kommer att få ut en summa som blir olika stor beroende på hur länge man haft försäkringen, säger Minna Engberg.

Maxbeloppet som kommer återbetalas till en enskild medlem är 1168 kronor. 23 maj skickas det ut ett brev till de medlemmar som berörs, och därefter kommer utbetalningarna göras 15 juni respektive 21 juni. Pengarna utbetalas via Swedbanks utbetalningssystem.

– ST har aldrig varit med om att göra någon sådan här återbetalning eller utbetalning tidigare. Jag vet att Lärarförbundet har gjort något liknande och Unionen gjorde det i höstas, men det är ganska ovanligt, säger Minna Engberg.

– Det är ju väldigt roligt för våra medlemmar att de får tillbaka pengar.

Bli den första att tycka till!