Annons:
I kölvattnet av uppropen kring #metoo ska nu jämställdhetsminister Åsa Regnér, S, ska diskutera sexuella trakasserier i arbetslivet med de centrala parterna och Arbetsmiljöverket.Bild:Getty Images
#metoo
Nyhet
AVLinda KlingTyck till!

Ministrar kallar till möte om sexuella trakasserier

I kölvattnet av #metoo bjuder regeringen in de centrala parterna till ett möte för att diskutera hur sexuella trakasserier i arbetslivet kan motverkas, rapporterar Arbetarskydd.

”Det är helt otillständigt att så många kvinnor upplever en så utsatt och otrygg position på sin arbetsplats som #metoo vittnar om”, säger arbetsmarknadsminister Ylva Johansson,S, till Arbetarskydd.

Tillsammans med jämställdhetsminister Åsa Regnér, S, har hon bjudit in till möte 8 december för att diskutera sexuella trakasserier i arbetslivet. Förutom de centrala parterna kommer även Arbetsmiljöverket och eventuellt DO att medverka.

Ylva Johansson säger till Arbetarskydd att föreskrifterna om organisatorisk och social arbetsmiljö erbjuder nya verktyg för att kunna agera i frågor som rör sexuella trakasserier.

”Det handlar om att synliggöra det, att våga prata om det och arbeta systematiskt med det. Det är det som jag vill prata med parterna om”, säger hon till tidningen.

Bli den första att tycka till!