Mututredningen kan svälla

MIGRATIONSVERKET2013-03-25

Fler anställda vid Migrationsverket kan bli inblandade i utredningen om mutbrott och sålda uppehållstillstånd. Nu tillsätter Migrationsverket en arbetsgrupp mot korruption.

I dag sitter en före detta anställd vid Migrationsverket häktad misstänkt för grovt mutbrott. Dessutom är ytterligare en person, tjänstledig från Migrationsverket, också misstänkt för grovt mutbrott. De båda anklagas för att vara inblandade i att ha sålt uppehållstillstånd och andra handlingar till ett tiotal personer.

Nu säger Nils-Eric Schulz, statsåklagare i Malmö, att fler anställda vid Migrationsverket kan bli aktuella i utredningen.

”Den pågående mutbrottsutredningen kommer att växa. Jag kommer att rikta blickarna mot fler personer både inom och utom Migrationsverket”, säger Nils-Eric Schultz, till Dagens Nyheter.

Migrationsverket tillsätter nu en arbetsgrupp mot korruption.

− Det är inte i syfte att jaga en enskild handläggare utan för att identifiera risker, säger Fredrik Bengtsson, Migrationsverkets presschef till Publikt.

Han vill inte kommentera Nils-Eric Schultz uttalanden om att utredningen kommer att växa.

− Om han nu gör den bedömningen har han rimligtvis fog för det. Och om det är så blir det givetvis än mer allvarligt.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA