Annons:
Arbetsmarknad
Nyhet
AVPeter NordeboTyck till!

Myndigheter i nytt samarbete om jobb

Kriminalvården och Försvarsmakten inleder ett samarbete kring kompetens- och personalförsörjning. Myndigheterna hoppas att överenskommelsen ska underlätta för unga att komma in på arbetsmarknaden.

Genom samarbetet med Försvarsmakten vill Kriminalvården underlätta för sina anställda att ha ett deltidsengagemang inom Försvarsmakten, medan Försvarsmakten stödjer Kriminalvårdens rekrytering av medarbetare med militär bakgrund. I första hand är samarbetet inriktat mot befattningar som kriminalvårdare, frivårdsinspektörer och produktionsledare, skriver de två myndigheterna i ett pressmeddelande.

”För oss handlar det här i förlängningen om att se till att Förvarsmakten ska fortsätta att vara en attraktiv arbetsgivare”, kommenterar Försvarsmaktens personaldirektör Klas Eksell.

Också Kriminalvårdens HR-direktör Johan Modin uttalar sig positivt i pressmeddelandet:

”Med hjälp av Försvarsmakten kan vi nu gå vidare och på ett bättre sätt nå ut till dem som kan vara intresserade av att arbeta hos oss. Vi ska också bli tydligare internt med hur man kan kombinera en anställning inom Kriminalvården med ett engagemang inom försvaret”.

Genom samarbetet vill de båda myndigheterna ge ungdomar en väg in på arbetsmarknaden. Dels genom möjligheten att få jobb inom Försvarsmakten direkt efter gymnasiet, dels genom möjligheten att senare i karriären arbeta parallellt inom Kriminalvården och Försvarsmakten. Förhoppningen är att samarbetet också ska gynna mångfalden på arbetsplatserna.

Bli den första att tycka till!