Myndigheter ligger efter med IT

IT2012-10-24

Av 162 granskade myndigheter får knappt 100 godkänt när Ekonomistyrningsverket, ESV, granskar hur det går med införandet av elektroniska beställningar.

ESV följer fortlöpande upp myndigheternas arbete med att införa så kallade elektroniska beställningar. Senast under 2013 ska de statliga myndigheterna hantera beställningar elektroniskt. Undantagna är enligt regeringens beslut myndigheter med färre än 50 anställda. Enligt ESVs redovisning av status 30 september i år ligger 99 av de granskade myndigheterna i fas med förberedelserna.

34 av dem ligger efter i förändringsarbetet, men har ändå genomfört delar av det arbete som krävs för att bli klara med övergången till elektroniska beställningar under 2013. För dessa myndigheter registrerar ESV en avvikelse.

29 myndigheter får en varning av ESV. Antingen har myndigheten inte besvarat ESVs förfrågan, inte påbörjat förändringsarbetet eller inte skaffat IT-stöd för e-handel. Bland de varnade myndigheterna finns flera högskolor, Länsstyrelsen i Skåne, Justitieombudsmannen och Statskontoret.

”Resultatet visar att ca 60 procent av myndigheterna har status ”OK”. För övriga myndigheter är det nu viktigt att prioritera arbetet och sätta av resurser för att hinna i tid”, skriver ESV i ett pressmeddelande.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

E-förvaltning
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA