Annons:
Korruption
Nyhet
AVPeter NordeboTyck till!

Myndighetschefer avstängda från sina jobb

Generaldirektören för Statens musikverk, Stina Westerberg, och direktören för Konstnärsnämnden, Ann Larsson, har stängts av från sina uppdrag tills vidare, på grund av misstanke om mutbrott.
Stina Westerberg, generaldirektör Statens musikverk. Foto: Stefan Segolson

Åklagare har väckt åtal för mutbrott mot bland andra generaldirektören för Statens musikverk, Stina Westerberg, och direktören för Konstnärsnämnden, Ann Larsson. Regeringen har beslutat att tills vidare stänga av dem från deras uppdrag.

”Det finns inte förutsättningar för dem att företräda verksamheten som myndighetschefer under den pågående rättsprocessen”, skriver regeringen i ett pressmeddelande.

Totalt är det fem chefer vid kulturmyndigheterna Statens musikverk, Konstnärsnämnden och Statens kulturråd som åtalats för mutbrott. Bakom åtalet ligger att de åtalade låtit sig bjudas på dyra middagar av företrädare för kulturlivet.

Tills vidare leder de ställföreträdande myndighetscheferna verksamheten på respektive myndighet. Regeringen kommer senare att fatta beslut om vikarierande myndighetschefer för de båda myndigheterna.

Bli den första att tycka till!