Annons:
E-HÄLSOMYNDIGHETEN
Nyhet
AVAnn DahlinTyck till!

Myndighetsflytt till Kalmar kostar mer än väntat

E-hälsomyndighetens flytt till Kalmar väntas bli dyrare än beräknat. Därför skjuter regeringen till 20 miljoner kronor. Bara två medarbetare väntas följa med. ”Ju fler medarbetare vi måste byta ut, desto dyrare blir det”, säger myndighetens chef.

Förra året beslutade regeringen att E-hälsomyndigheten och flertalet av dess cirka 150 anställda skulle omlokaliseras från Stockholm till Kalmar. Flytten ska vara avslutad i maj nästa år. Kostnaden beräknades till 30 miljoner kronor per år för 2017 och 2018, sammanlagt 60 miljoner kronor.

Men i vårändringsbudgeten bedömer regeringen att dessa pengar inte räcker, och föreslår ett tilläggsanslag på 20 miljoner kronor som betalas ut i år. Flyttnotan ser i dagsläget alltså ut att hamna på 80 miljoner kronor.

Myndighetens vikarierande generaldirektör Eva-Britt Gustafsson säger till Publikt att flyttkostnaderna var svåra att förutse, men att det nu tycks som att endast två medarbetare följer med till Kalmar.

– Ju fler medarbetare vi måste byta ut, desto dyrare blir det. Många av dem som slutar kommer att gå omlott med de nya – det är mycket som måste läras ut. Vi ansvarar till exempel för receptregistret, och det måste fungera med hänsyn till patientsäkerheten.

Bli den första att tycka till!