Annons:
Kriminalvården
Nyhet
AVPeter NordeboTyck till!

Ny app ska stötta i frivården

Kriminalvården satsar på en app för mobiltelefoner inom frivården. Appen ska hjälpa till att minska antalet uteblivna besök och ge klienterna fler verktyg för behandling. Förhoppningen är att den även ska ge fördelar för personalen.

Den nya appen "Utsikt" ska ge stöd åt dem som dömts till frivård. Men tanken är att den även ska underlätta för personalen. Just nu testas testas den av frivårdspersonal och klienter i Norrköping, enligt ett pressmeddelande från Kriminalvården. I appen finns kalender med påminnelser om handläggarsamtal och behandlingstillfällen. Klienterna kan också få övningar från samtal och behandlingsprogram i sin app, och spara sina mål där.

”Appen är ett bra komplement till behandling och handläggarsamtal. Man får anpassa användningen efter varje klients behov, men det finns stora möjligheter, till exempel att de kan göra hemuppgifter eller använda den för att träna att stå emot sug”, kommenterar Eva Davidsson vid frivården i Norrköping.

Hon anser att den också ger vinster för de anställda.

"Som programledare kommer vi att ha en stor hjälp av påminnelserna de får om tider hos oss för samtal och behandling. Och alla kan vinna på det här i längden, hela samhället.".

Pilotförsöket i Norrköping ska pågå till början av april. Om allt går som planerat lanseras appen över hela landet till sommaren.

Bli den första att tycka till!