Annons:
Skatteverket
Nyhet
AVPeter NordeboTyck till!

Ny chef hämtas från Pensionsmyndigheten

Regeringen utsåg i dag generaldirektören för Pensionsmyndigheten, Katrin Westling Palm, till ny chef för Skatteverket. Hon har varit chef för Pensionsmyndigheten sedan den inrättades år 2010, och har tidigare bland annat varit överdirektör vid Skattemyndigheten.
Katrin Westling Palm, ny generaldirektör på Skatteverket.Bild:Pensionsmyndigheten

"Med sin gedigna erfarenhet av att leda och utveckla statliga myndigheter tillsammans med hennes tidigare erfarenhet av Skatteverket är hon mycket lämpad att leda myndigheten. Hon kommer att stärka förtroendet för myndigheten externt och internt”, kommenterar finansminister Magdalena Andersson, S, i ett pressmeddelande.

Katrin Westling Palms företrädare Ingemar Hansson har varit generaldirektör för myndigheten sedan 2010. Redan i februari i år förklarade finansminister Magdalena Andersson att han inte skulle fortsätta som chef för myndigheten, på grund av den förtroendeskada Skatteverket drabbats av under hans ledning. Media uppmärksammade på onsdagen att han trots det fortsatt att fungera som generaldirektör sju månader efter detta. Dagen efter utsågs alltså hans efterträdare.

På Pensionsmyndigheten blir Maria Rydbeck, ställföreträdande generaldirektör, nu tillförordnad myndighetschef.

Ingemar Hansson har fått regeringens uppdrag att som särskild utredare se över regelverket kring kupongskatten.

Anders Tell, ordförande för ST vid Skatteverket, tycker att det är bra att det nu har kommit ett beslut om ny generaldirektör. Han har inga särskilda synpunkter på valet av Katrin Westling Palm:

– Jag har personligen ingen erfarenhet av att ha jobbat med henne. Men hon har tidigare varit på Skatteverket i 13 år och det är alltid bra med en person med erfarenhet, säger han.

Han konstaterar att det då och då, under de sju månaderna sedan finansministern höll sin presskonferens och avslöjade att Ingemar Hansson skulle sluta, har diskuterats hur länge de anställda på myndigheten skulle få vänta på en ny generaldirektör.

– Det har ju dragit ut längre på tiden än vad någon trodde från början. Men det dagliga arbetet har fortsatt som vanligt. Det vi undrar nu är när vi ska få reda på vem som blir ny överdirektör. Det sades i februari att det skulle utses en ny ledning, med ny gd och ny överdirektör. Det är väl frågetecknet just nu, säger Anders Tell.

Bli den första att tycka till!