Annons:
Ekonomi
Nyhet
AVPeter NordeboTyck till!

Ny handbok om finansiering i staten

Ekonomistyrningsverket, ESV, lanserar en bok om statlig finansiering, som ska vara till stöd för tjänstemän som arbetar med den typen av frågor på statliga myndigheter.

ESVs bok ger en samlad och överskådlig bild av hur finansiering i staten fungerar. Boken är skriven ur ett myndighetsperspektiv och beskriver de olika finansieringsformerna som finns på myndigheterna.

”Boken riktar sig främst till alla våra medarbetare på statliga myndigheter som jobbar med frågor om finansiering. Men vi ser det också som en bok för andra medarbetare än på ekonomienheter som vill lära sig mer om hur statliga myndigheter finansierar sin verksamhet”, skriver ESVs projektledare Naiem Rab i ett pressmeddelande.

Enligt pressmeddelandet har det efterlysts en sammanställning av grunderna för statlig finansiering. Boken ska också användas i myndighetens utbildningar i finansieringsfrågor. ESV hoppas dessutom att boken ska komma till användning på lärosäten i kurser som berör statlig förvaltning i allmänhet och statlig finansiering i synnerhet.

Bli den första att tycka till!