Annons:
Statsförvaltning
Nyhet
AVPeter NordeboTyck till!

Nya Jämställdhetsmyndigheten får sitt kontor i Angered

Den nya Jämställdhetsmyndigheten hamnar i Angereds centrum. Organisationskommittén för den nya myndigheten har redan tecknat hyreskontraktet.

I samband med att regeringen tillsatte en organisationskommitté för att inrätta den nya Jämställdhetsmyndigheten uttalade regeringen att den nya myndigheten skulle lokaliseras till Göteborg. Nu står det klart att myndigheten kommer att öppnas i nya lokaler i Angereds centrum.

”Vi vill att medborgare ska ha tillit till statens olika verksamheter, då kan inte våra myndigheter vara anonyma eller osynliga. Relationen mellan myndigheter och medborgare kan inte enbart vila på digitala lösningar och enstaka brev. Människor, orter, förorter och hela bygder ska inte känna sig övergivna”, skriver civilminister Ardalan Shekarabi, S, i ett pressmeddelande.

Den nya myndigheten kommer att ha 75 medarbetare och börja sitt arbete 1 januari 2018. Rekrytering av myndighetschef och medarbetare pågår. Organisationskommitténs arbete leds av Kerstin Alnebratt.

”Att myndigheten placeras i Angered och inte centralt i Göteborg eller i Stockholm följer regeringens målsättning om att statliga jobb och arbetsplatser ska finnas i olika delar av städer och av landet. Myndighetens arbete ska omfatta hela befolkningen”, skriver jämställdhetsminister Åsa Regnér, S, i pressmeddelandet.

Bli den första att tycka till!